My Disney Experience – uitleg – Florivida (2024)

My Disney Experience

Wat is My Disney Experience?

  • My Disney Experience is de naam van je persoonlijke omgeving van Walt Disney World. Hier kun je moeiteloos jouw complete vakantie bij Walt Disney World plannen en beheren, inclusief tickets en al je reserveringen. Het is onmisbaar om het maximale uit je ervaring te halen. Een fantastisch handige omgeving - als je weet hoe alles werkt, tenminste! Via deze pagina leggen we je alles stapsgewijs uit, zodat jij volledig voorbereid kunt genieten.

Snel

te gebruiken

Compact

en altijd op zak

Magie

aan je Walt Disney World bezoek

  • Het verschil tussen de website en de applicatie (app)

My Disney Experience is toegankelijk via zowel de website als de app. Het aanmaken van een account en het koppelen van je vakantie is nét iets makkelijker via de website. Maar voor daarna raden we de app aan. De reden hiervoor is dat de applicatie net iets gebruiksvriendelijker is én je deze altijd op zak hebt. Via My Disney Experience kun je namelijk gemakkelijk online eten bestellen, reserveren en de wachttijden bekijken. Dat is ook in Walt Disney World erg handig!

  • Stap 1: inloggen of een account aanmaken

Ga naar de website via https://www.disneyworld.eu/login. Heb je ooit al een Disney-account aangemaakt, zoals voor een ander Disneypark of -merk? Dan kun je in de app inloggen. Zo niet, dan moet je eerst een account aanmaken. Vul een e-mailadres waar je regelmatig op kijkt, hier ontvang je namelijk al je bevestigingen op. Verder moet je de gegevens die gevraagd worden invullen, zoals naam en adres.

  • Stap 2: je vakantie koppelen

Na het inloggen kun je rechts bovenin op “My Disney Experience” klikken, daar klik je op “My Plans”.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (1)

Om je vakantie te koppelen, heb je de informatie nodig die je in de boekingsbevestiging van ons hebt gekregen. Er zijn twee opties:

  • Je verblijft in een Walt Disney World Resort

In dit geval kun je je hotelboeking koppelen door te klikken op “Resort Hotel” en vervolgens op “Link a Reservation”.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (2)

Hier wordt gevraagd om het reserveringsnummer en je achternaam. Je reserveringsnummer staat op de voucher die je van ons hebt gekregen. Als je deze stappen volgt, wordt je reservering gekoppeld aan je account. Je entreetickets worden ook automatisch gekoppeld, dit controleer je door terug te gaan naar “my plans”.

Zijn je entreetickets niet gekoppeld? Het kan zijn dat je van ons een apart reserveringsnummer hebt gekregen voor de entreetickets. Deze moet je dan apart koppelen, rechts lees je hoe je dit doet.

  • Je hebt losse entreetickets voor Walt Disney World

Je koppelt eenvoudig je entreetickets voor Walt Disney World aan je My Disney Experience account via “Park Tickets”.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (3)

Hier wordt gevraagd om het ID-nummer van de tickets. Deze krijg je van ons in de vorm van een voucher. Als je deze hebt ontvangen, kun je via deze weg je tickets koppelen.

  • Stap 3: voeg je reisgezelschap toe

My Disney Experience maakt het heel makkelijk om plannen te beheren voor je hele reisgezelschap. Je moet wel je hele gezelschap toevoegen aan je My Disney Experience-account. Dat doe je via “Friends & Family”.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (4)

Vervolgens heb je twee keuzes:

  • Eén beheeraccount voor je gehele reisgezelschap

Wanneer je ervoor kiest om te werken met één beheeraccount, maak jij de plannen voor je hele reisgezelschap. Alle reserveringen, tickets en andere plannen zijn gekoppeld aan jouw account en kunnen niet door een ander gewijzigd worden. Als je hiervoor kiest, hoeven de andere leden van je reisgezelschap geen My Disney Experience account aan te maken. Dit is aan te raden als je (jonge) kinderen hebt.

In dit geval druk je op “Add a new Guest who doesn’t have a Disney account”.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (5)

Omdat jij het beheer in handen houdt van je reisgezelschap, druk je vervolgens op het volgende:

My Disney Experience – uitleg – Florivida (6)

  • Iedereen een eigen My Disney Experience account

Als ook de rest van je reisgezelschap graag alle plannen maakt en inziet, moet iedereen een eigen My Disney Experience account aanmaken. Deze kun je dan koppelen aan jouw account, zo kun je je plannen delen.

Vervolgens kun je iemand met een My Disney Experience account zoeken. Je kunt ze vervolgens uitnodigen om jouw reservering in te zien.

Wil je alle gasten uit een hotelreservering toevoegen? Druk dan op “Find a Guest from a Walt Disney World Resort hotel reservation”. In het onderstaande scherm zie je wat je moet invullen. Vervolgens klik je de juiste personen uit de reservering aan om ze uit te nodigen om jouw reservering in te zien.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (7)

  • Nu is je vakantie correct gekoppeld aan je My Disney Experience account!

Om dit te controleren, klik je rechtsboven wederom op “My Disney Experience”. De vakjes “Family & Friends” en “Park Tickets” moeten ingekleurd zijn. Als je in een Walt Disney World Resort verblijft, is het vakje met “Resort Hotel” ook ingekleurd.

Nu alles goed gekoppeld is, kunnen we naar het echte werk: de app! Hieronder leggen we je alle functies in detail uit.

  • Stap 1: de My Disney Experience app downloaden

Je kunt de My Disney Experience-app vinden op de Apple App Store en de Google Play Store. Als je zoekt op: “Walt Disney World” of “My Disney Experience” komt de app tevoorschijn. Nadat je de app hebt gedownload, heet hij “Disney World”. Het logo van de app ziet er als volgt uit:

My Disney Experience – uitleg – Florivida (8)

  • Stap 2: navigeren door de app

Na het inloggen heb je toegang tot de app. Hieronder zie je de hoofdnavigatie van de app, die bestaat uit de vijf pictogrammen onderaan het scherm van de app.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (9)

Het hoofdscherm (huisje)

Het hoofdscherm biedt een overzicht van je eerstvolgende plannen, zoals restaurantreserveringen en toegang tot de parken. Ook vind je hier advertenties van Walt Disney World, waarmee je je bezoek kunt uitbreiden. De pagina is verder aangevuld met interessante artikelen en weetjes.

De kaart
De kaart is misschien wel de leukste pagina om doorheen te gaan. Hier vind je een overzicht van heel het Walt Disney World-terrein, inclusief alle vier de parken. Bovenin kun je kiezen welke informatie je op de kaart wilt zien, zoals wachttijden, restaurants of wc’s. Erg handig voor tijdens je bezoek!

Het plusje

Via het plusje kun je je vakantie “plussen”. Hier kan je allerlei extra’s toevoegen aan je vakantie, zoals reserveringen en tickets. Deze functie is erg handig als je in de parken bent, je kunt hier bijvoorbeeld je eten bestellen of online je merchandise betalen.

Het verzamel-menu (de vier streepjes rechts onderin)

In dit menu zie je verschillende ‘tegels’ met alle relevante informatie. Dit scherm is het makkelijkst te navigeren en bereid je goed voor op jouw vakantie naar Walt Disney World. Je vindt hier bijvoorbeeld de openingstijden en je planning (hotel en/of tickets).

  • De belangrijkste functies van de My Disney Experience app

Met de Disney Memory Maker krijg je toegang tot alle foto’s die gemaakt worden met de Disney Photopass Service, zoals foto’s gemaakt door Disney fotografen en attractie foto’s. De Memory Maker kun je van tevoren aanschaffen. Bij de 14-daagse Magic Ticket zit de Memory Maker erbij.

De Memory Maker wordt automatisch geactiveerd als je de eerste keer je entreetickets gebruikt om een van de vier themaparken te betreden. Je hoeft dus niks van tevoren te activeren.

De gemaakte foto’s worden automatisch geladen in je My Disney Experience account. Deze kun je bekijken via het verzamel-menu onder de tegel “Photos”.

Met de My Disney Experience app heb je je entreetickets altijd op zak, dit noemen we “Disney MagicMobile”. Door deze functie te activeren, kun je bijvoorbeeld de themaparken in, inchecken bij Lighting Lanes of Virtual Queues (later uitgelegd) en je PhotoPass foto’s bekijken (later uitgelegd). Door Disney MagicMobile te activeren, komen je entreetickets in je digitale portemonnee te staan. Veel mensen kennen dit principe al van bijvoorbeeld je pinpas of creditcard.

Om Disney MagicMobile te activeren, ga je via het verzamel-menu naar “Disney MagicMobile”. In het volgende scherm klik je op “Set Up Your Pass”.

In het volgende scherm klik je je eigen pas aan, deze herken je door je eigen naam die erop staat. Mocht je het leuk vinden, kan je door op “Change Pass Style” te klikken, het design van je entreeticket wijzigen.

Kies vervolgens of je ook een entreeticket wilt toevoegen voor je reisgezelschap. We raden aan dat iedereen die zijn eigen My Disney Experience account heeft, zijn eigen entreeticket in zijn digitale portemonnee zet. Mocht je kleine kinderen hebben, kun je de entreetickets voor de kinderen in je eigen portemonnee laden.

Tik daarna op “Add to Wallet”. Op de volgende pagina kun je nogmaals controleren of je de juiste entreetickets toevoegt, klikt daarna op “done”. Nu ben je klaar om je digitale tickets te gebruiken!

Je hebt in Walt Disney World twee soorten restaurants: quick service en table service. Bij quick service restaurants kun je terecht voor een afhaalmaaltijd. Voor deze restaurants hoef je niet te reserveren, hoogstens kort in de rij staan. Of je kunt je eten vooraf bestellen, kijk hiervoor bij “Mobile Order”

Een table service restaurant is een restaurant waar je aan een toegewezen tafel komt te zitten en je aan tafel bediend wordt. Dit zijn bijvoorbeeld de restaurants met een menu of een buffet. Deze restaurants zijn erg populair, dus reserveren is sterk aangeraden.

Een reservering maken voor een table service restaurant kan al vanaf 60 dagen voor je bezoek. Resortgasten van Walt Disney World mogen 60 dagen voor aankomst voor het gehele verblijf restaurants reserveren. Blijf je bijvoorbeeld 10 nachten slapen in een Walt Disney World resort? Dan mag je 70 dagen van tevoren reserveren voor de laatste dag! De tijdvakken voor de reserveringen gaan vaak tussen 11.45 uur en 12.15 uur Nederlandse tijd open. Zorg ervoor dat je klaar zit, want populaire restaurants zijn vaak snel volgeboekt.

Let op: om een reservering te maken, moet er een creditcard gekoppeld zijn aan je My Disney Experience account. Dit doe je onder “my profile” en daarna “Payment Method”.

Je maakt een reservering door in de app op het plusje te klikken en vervolgens op “Check Dining Availabiliy” te klikken.

Hier vul je vervolgens alle relevante informatie in, zoals voor hoeveel mensen je wilt reserveren, wanneer je wilt reserveren en hoe laat je wilt reserveren.

Nadat je dit hebt ingevuld, komt er een lijst met restaurants die aan jouw wensen voldoen. Mocht je specifieker willen zoeken, druk je op “All filters” en pas je je zoekopdracht aan.

Om een reservering te maken, klik je op de gewenste tijd bij een van de restaurants. Hierna krijg je de optie om een verjaardagstaart toe te voegen, dieetwensen door te geven en/of door te geven of je een rolstoeltoegankelijke tafel nodig hebt. Je krijgt 10 minuten de tijd om je reservering compleet te maken.

Nadat je alles correct hebt ingevuld, kan je de reservering definitief maken door je e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Als laatste selecteer je de juiste creditcard.

Let op: je creditcard wordt gebruikt als garantie. Mocht je willen annuleren, kan dit kosteloos als je op tijd annuleert (vaak tot 2 uur van tevoren). Voor sommige (signature dining) restaurants moet je gelijk betalen. In dit geval krijg je het geld terug als je tijdig annuleert.

Met My Disney Experience kun je eten bij Quick Service Restaurants vooraf bestellen en betalen. Dan hoef je alleen nog maar op de afgesproken tijd je eten af te halen – dat scheelt weer wachten in de rij!

Om je eten te bestellen, ga je naar “Order Food” onder het plusje in de My Disney Experience app. Vervolgens kun je bovenaan de pagina kiezen of je het eten zo snel mogelijk wilt ophalen, of dat je een ander moment wilt plannen.

Wanneer je naar beneden scrollt, kun je de juiste locatie kiezen. Nadat je de juiste locatie hebt aangeklikt, krijg je alle verschillende Quick Service Restaurants te zien. Hier zie je ook wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is om je eten af te halen. Kies het juiste restaurant door op “Begin Order” te klikken.

In het volgende scherm krijg je nogmaals te zien hoe laat het eerstvolgende afhaalmoment is. Vervolgens maak je hier een keuze uit het menu.

Nadat je op het juiste menu item hebt geklikt, kun je het aantal en de extra’s kiezen. Nadat je tevreden bent, klik je op “add” om de bestelling toe te voegen aan je digitale winkelmandje.

Wanneer je alle gewenste menu items hebt toegevoegd aan je digitale winkelmandje, klik je rechtsboven op het mandje om deze te openen. Hier kun je nogmaals je bestellingen controleren. Om de bestelling te plaatsen, klik je op “Review Order Summary”.

In het volgende scherm krijg je nogmaals je terugkomtijd te zien. Scroll vervolgens naar beneden om je gewenste betaalmethode te selecteren (bijvoorbeeld de creditcard die gekoppeld staat aan je My Disney Experience account).

Nadat je hebt besteld, krijg je een bevestiging. Vijf minuten voor aanvang van je terugkomtijd krijg je een melding. Wanneer je in de buurt bent van je afhaallocatie, moet je dit aangeven via deze melding. Vervolgens krijg je een melding wanneer en waar je precies je eten kunt afhalen!

Verblijf je in een Walt Disney World Resort? In dat geval kun je je hotelkamer openen met je My Disney Experience app. Hiervoor moet je hotelreservering correct gekoppeld staan aan je account, zoals we al eerder hebben beschreven.

Om je hotelkamer te openen, moet je bluetooth ingeschakeld staan. Open vervolgens het verzamel-menu en ga naar “Resort Hotel”.

Houd je telefoon tegen de deur en laat de magie zijn werk doen!

Mocht je van tevoren je online check-in procedure hebben doorlopen, kun je zelfs gebruikmaken van de “Direct-to-Room Service”. In dit geval kun je, zodra je kamer klaar is bij aankomst, direct doorlopen naar je kamer en hem open toveren met je My Disney Experience app!

Scroll naar beneden tot je de optie “Unlock Door” ziet staan. Geef vervolgens de app toegang tot bluetooth en het openen van je deur.

De nieuwste attracties in Walt Disney World werken met een Virtual Queue om de drukte te beperken. Elke dag kun je een “boarding group” aanvragen om de digitale wachtrij in te stappen. Zonder boarding group heb je geen toegang tot de attractie.

Let op: de boarding groups worden twee keer per dag uitgegeven. Om 07:00 uur ‘s ochtends kun je, ongeacht waar je bent, een boarding group aanvragen voor een attractie. Om 13:00 uur openen de boarding groups voor de middag, in dit geval moet je aanwezig zijn in het park waar de attractie zich bevindt.

Om een boarding group te bemachtigen, ga je naar het verzamel-menu en tik je op de tegel voor “Virtual Queues”.Vervolgens druk je op “Join Virtual Queue”. Bovenin selecteer je het juiste park. Hierna druk je op “confirm your party”. Op het moment dat de boarding groups uitgegeven worden, refresh je je pagina.

Is het je gelukt? Dan zie je de bevestiging én welke boarding group je hebt bemachtigd. Ook kun je bij “My Queues” bekijken welke boarding group nu aan de beurt is en hoelang het ongeveer wachten is tot jij in de rij kunt aansluiten. Op het moment dat jouw boarding group aan de beurt is, heb je een uur om in de rij aan te sluiten.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (10)
My Disney Experience – uitleg – Florivida (11)
My Disney Experience – uitleg – Florivida (12)
My Disney Experience – uitleg – Florivida (13)

Heb je nog vragen?

Neem nu contact op met ons voor het verkrijgen van meer informatie.

My Disney Experience – uitleg – Florivida (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated:

Views: 6087

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.